Uçaklar havada tur atıyor

Güncelleme Tarihi:

Uçaklar havada tur atıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 20:00

İSTANBUL’DA etkili olan yoğun yağış hava trafiğinde de aksamalara neden oldu.

Haberin Devamı

Yağışın etkili olduğu anlarda 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş için bekleyen uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.
Akşam saatlerinde etkili olan yoğun yağış ve 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrikli bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapması planlanan Air France Havayolları’na ait Paris-İstanbul seferini yapan uçağı CB bulutları ve yoğun yağış nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

ELEKTRİK YÜKLÜ BULUTLAR NEDENİYLE UÇUŞLAR 5 SAAT AKSADI

İstanbul'da saat 17.00'den itibaren etkili olan sağanak yağış hava trafiğinde aksamalara yol açtı. Yağışın etkili olduğu saatlerde, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar Atatürk Havalimanı'na gecikmeli olarak inebildi. Bazı uçaklar yarım saat, bazıları ise 45 dakika, 1 saat boyunca havada tur atmak zorunda kaldı.
Atatürk Havalimanı'na iniş yapması planlanan Air France Havayolları'na ait Paris-İstanbul ve Türk Hava Yolları'nın Toulouse-İstanbul seferini yapan yolcu uçakları, CB bulutları ve yoğun yağış nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Hava trafiği saat 22.00 itibariyle normale döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!